Man krijgt 15 jaar cel voor moord op zijn Marokkaanse vrouw

26 mrt 2019 | 15:30
Marokkanen

De rechtbank in Groningen veroordeeld de 71-jarige Kasem M. tot 15 jaar gevangenisstraf voor het vermoorden van zijn echtgenote en het laten verdwijnen van haar lichaam.

Op 10 januari 2010 verdween de 36-jarige Ilham Benchelh ineens uit Siddeburen. De Marokkaanse vrouw wilde destijds scheiden van haar echtgenoot, maar verdween kort daarna.

Kasem M. verklaarde eerder dat zijn vrouw vrijwillig de woning heeft verlaten en nooit meer terug is gekomen. De rechtbank vind dit echter ongeloofwaardig en gelooft dat de Marokkaanse vrouw is vermoord. Op de avond van haar verdwijning was het koud en reden er vanwege gladheid geen bussen. Daarnaast had zij zelf geen rijbewijs. Ook zou zij volgens anderen haar 10-jarige zoon nooit achterlaten. De verdachte heeft altijd alles ontkend.

De rechtbank gaat ervan uit dat de Marokkaanse vrouw door geweld om het leven is gekomen. De politie trof bloed van de vrouw aan in zowel de woning van het echtpaar als in de kofferbak van de auto. Echter denkt de rechtbank niet dat de moord op de Marokkaanse vrouw met voorbedachte raden is uitgevoerd. De rechtbank gaat uit van doodslag.

Het Openbaar Ministerie eist 12 jaar gevangenisstraf voor de moord op de Marokkaanse vrouw. Echter vind de rechter een maximale straf van 15 jaar voor doodslag meer passend. De rechtbank wil dat M. meteen de gevangenis in gaat. Hij mag een eventueel proces van hoger beroep niet in vrijheid afwachten.

M. is in 2011 naar Marokko verhuisd. Marokko is tevens het geboorteland van het slachtoffer. M. was zelf niet aanwezig in de rechtbank en verblijft momenteel nog in Marokko.

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie