Aboutaleb zal panden sluiten om Islamitische school tegen te houden

14 mrt 2019 | 14:35
Islam

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb is bereid om er alles aan te doen om de komst van de islamitische school ‘Cornelius Haga Lyceum’ naar Rotterdam tegen te houden.

Aboutaleb is ook bereid zijn bevoegdheid om panden te sluiten in te zetten. Hiermee wil hij voorkomen dat diezelfde bestuur in Rotterdam een school wil beginnen.

Volgens het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), beïnvloeden de leraren de leerlingen van de islamitische school uit Amsterdam. De leraren hebben mogelijk contact met terroristen.

Er is nog geen aanvraag gedaan door de islamitische school om zich in Rotterdam te vestigen. Indien er een aanvraag komt, zal deze hoogstwaarschijnlijk ook worden afgekeurd wegens een tekort aan leerlingenpotentieel, aldus wethouder Said Kasmi.

Aboutaleb geeft aan dat zijn redenen niets te maken hebben met islamitisch onderwijs zelf, maar met het schoolbestuur. “Voor deze heren die zo op netvlies staan van AIVD en gelieerd zijn aan terreurorganisatie uit de Kakasus, wil ik niet de rode loper uitrollen”, aldus Aboutaleb. 

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie