Bokser raakt bokslicentie kwijt wegens bijten tegenstander

1 apr 2019 | 11:07
Sport nieuws

De Britse bokser Kash Ali heeft zaterdag tijdens een bokswedstrijd in Liverpool zijn tegenstander David Price gebeten. Ali is hierdoor zijn bokslicentie voorlopig kwijt.

De 27-jarige bokser Kash Ali moet zich binnenkort verantwoorden bij de commissie van British Boxing Board of Control (BBBofC). Wanneer de hoorzitting plaatsvind is nog niet duidelijk.

Ali riskeert een boete of zelfs een schorsing. Dit hangt af van de verklaring die Ali aflegt.

Tijdens de vijfde ronde van de wedstrijd beet Ali zijn tegenstander in de buik. Zijn beet liet een duidelijke tandafdruk achter.

Bokser raakt bokslicentie kwijt wegens bijten tegenstander Kash Ali David Price bijten buik beet bokswedstrijd boksers bokser geweld licentie ring boksring sportnieuws sport nieuws, Marokko, Marokko nieuws, Marokkanen, Marokkaans, Marokkaans nieuws, Marokkaanse, Marokkaanse nieuws, Mocro, Maghreb, Maghreb nieuws, Maroc, Maroc nieuws.
©Pro Shots

Het publiek kon het bijten van Ali niet waarderen en liet dit duidelijk merken. Ali werd, toen hij de M&S Bank Arena verliet, bekogeld met drank.

Zijn tegenstander Price laat weten dat Ali hem vaker heeft gebeten tijdens die wedstrijd. “Hij beet me aan het begin van het gevecht al een paar keer, ik dacht dat hij zijn hoofd compleet verloren was. Ik wil nooit meer in de ring staan met een beest als hij,” aldus Price.

Het is tevens niet de eerste keer dat een bokser zijn tegenstander bijt. Tijdens een bokswedstrijd in Las Vegas in 1997 beet Mike Tyson een stuk uit het oor van zijn tegenstander Evander Holyfield. Tyson verloor hierdoor zijn bokslicentie voor een jaar en kreeg daarbovenop ook een flinke boete opgelegd.

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie