Artiest Pharrell Whilliams onthult nieuwe collectie Chanel

25 mrt 2019 | 18:47
Entertainment

Het Franse modehuis maakte eind vorig jaar de samenwerking met muzikant Pharrell Williams bekend. Pharrell brengt een volledige collectie uit voor Chanel. De eerste beelden van de kleurrijke collectie zijn nu te bewonderen.

Pharrell werkte eerder al met Chanel. Zo stond hij model voor het modemerk en maakte hij muziek voor verschillende modeshows. Ook ontwierp hij een aantal sneakers.

Door het recent overlijden van hoofddesigner Karl Lagerfeld, werd het uitbrengen van de collectie uitgesteld. Dit maakte Pharrell zelf bekent via Instagram.

De collectie heet ‘Chanel Pharrell’. Het rijmend effect is tevens ook terug te zien in de kledingstukken. Ook het cijfer vijf keert opvallend vaak terug, het geluksgetal van Coco Chanel. Het getal is kennen we van de beroemde parfum van Chanel N°5. ‘Maar het is ook het cijfer voor mannen (verwijzend naar het cijfer dat in meerdere religies symbool staat voor de man, red.) en verwijst naar mijn verjaardag’, aldus Pharrell Williams.

Pharrell week niet af van zijn eigen stijl en is vooral geïnspireerd door streetwear. Dit wist hij perfect te combineren met opvallende sieraden en de iconische parelkettingen van Chanel. De collectie bevat zowel dames als herenkleding en is vanaf volgende week verkrijgbaar.

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie