Ziyech doneert bijna twee ton aan kankerfonds

25 feb 2019 | 16:56
Marokkanen

De Ajacied Hakim Ziyech heeft 185.000 euro gedoneerd aan een organisatie in Marokko die zich inzet voor kinderen met kanker. Dit komt neer op 2 miljoen MAR, Marokkaanse Dirham.

De middenvelder heeft de donatie samen met zijn moeder gedaan. Hakim Ziyech verloor zelf op jonge leeftijd zijn vader aan kanker. Met het geld dat hij heeft gedoneerd, helpt de organisatie kinderen in hun strijd tegen kanker.

Het is niet de eerste keer dat Ziyech aan liefdadigheid doet. Eerder deze maand schoot hij ook Leon de Kogel te hulp. De oud-spits van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles kan door een auto-ongeluk in Malta nooit meer voetballen. Hierdoor kwam hij in financiële problemen. Ziyech schoot hem financieel te hulp.

‘Hij vertelde dat hij het heel erg vond wat er met mij is gebeurd en zei dat hij het bedrag wilde aanvullen, zodat ik door kan met mijn toekomst’, vertelt De Kogel in gesprek met de NOS.

‘Ziyech is niet alleen de beste speler van de Eredivisie, maar ook iemand met een heel groot hart. Dit zal ik mijn hele leven bij me dragen,’ aldus de Kogel.

Met de financiële bijdrage van Ziyech kan De Kogel zijn advocaten in Malta betalen.

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie