Marokko één van de snelst groeiende vakantiebestemming

13 feb 2019 | 14:09
MarokkoGids

Volgens de Amerikaanse reisverzekeraar Squarmouth behoort Marokko tot één van de vier snelst groeiende reisbestemmingen. Naast Marokko staan ook Columbia, Egypte en Tanzania op de lijst.

Marokko steeg, als reisbestemming, met maar liefst 73 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Egypte is de snelst groeiende bestemming en heeft een stijging van maar liefst 146 procent. Hierna volgt ook Tanzania met 61 procent en Columbia met 60 procent. Vorig jaar haalden de landen Portugal, Vietnam, IJsland en Israël de top vier van snelst groeiende reisbestemmingen.

Volgens de cijfers van Squarmouth besteedt de gemiddelde reiziger naar Marokko in totaal zo’n €3260. Dit is een stijging van 7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

De grootste toename van toeristenaantallen uit hetzelfde jaar komen uit Amerika. Het toeristenaantal vanuit Amerika steeg met 28 procent. In 2010 telde Marokko 159.508 toeristen uit Amerika. In 2018 is dit gestegen naar 316.450. Hoewel het aantal toeristen uit Amerika is gestegen, vormt zij alsnog maar 3 procent van het aantal toeristen. De meeste toeristen in Marokko komen uit Frankrijk en vormen hiermee 31 procent van het totaal aantal toeristen. Op de tweede plaats volgt Spanje met 20 procent.

Marrakech, Casablanca en Agadir zijn vooralsnog de meest populaire bestemmingen.

Marokko Royal Air Maroc
Marokko Royal Air Maroc

Nu Royal Air Maroc meer directe vluchten tussen Amerika en Marokko gaat aanbieden, wordt er dit jaar ook en stijging verwacht in het toeristenaantal vanuit Amerika. Naast New York en Washington, zullen ook Boston en Miami worden toegevoegd aan de vluchten van Royal Air Maroc.

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie