Doden aanslag moskee, schutter live op Facebook

15 mrt 2019 | 07:52

In Nieuw-Zeeland hebben er twee aanslagen plaatsgevonden bij twee moskeeën. Bij de incidenten in de stad Christchurch zijn er tientallen slachtoffers gevallen.

Hoeveel slachtoffers er exact zijn is nog onduidelijk. Volgens het lokale nieuws zijn er op z’n minst zes doden gevallen en tientallen gewonden. Een andere bron laat weten dat het aantal doden boven de veertig ligt. Een getuige meldt minstens twintig schoten te hebben gehoord.

Tijdens het vrijdaggebed in de moskee zou de schutter naar binnen zijn gelopen en in het rond hebben geschoten. Onder de slachtoffers zijn ook vrouwen en kinderen.

Schietincidenten bij moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland Islam moslims moskee gebed vrijdaggebed slachtoffers doden gewonden
Politie in Christchurch bij de moskee / AP

De politie roept alle moskeeën in het land op de deuren te sluiten. Ook vraagt zij iedereen op thuis te blijven.

Inmiddels zijn er vier verdachten gearresteerd, waaronder drie mannen en een vrouw. De aanleiding van de schietincidenten zijn echter nog onbekend. Ook zijn er meerdere explosieven, die aan auto’s in de buurt vast waren vastgemaakt, onschadelijk gemaakt.

Volgens een nieuwswebsite in Nieuw-Zeeland heeft de dader het schietincident gefilmd en de live beelden op Facebook gezet.

De minister-president van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern, noemt het “één van de zwartste dagen in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland”.
“Wat hier is gebeurd, is overduidelijk een ongeëvenaarde daad van geweld”, aldus Ardern.

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het nieuws en acties op MarocMagazine.
Geef hieronder je e-mail adres op: