Rechtbank wijzigt aanklacht tegen Saad Lamjarred van verkrachting naar aanranding

14 apr 2019 | 22:47
Buitenland

De Franse rechtbank wijzigt de beschuldigingen tegen zanger Saad Lamjarred in de Franse verkrachtingszaak, van verkrachting naar aanranding.

De 20-jarige Franse Laura Prioul heeft de Marokkaanse popster aangeklaagd wegens aanranding en verkrachting in 2016. De vrouw beweert dat de 32-jarige zanger haar heeft geslagen en verkracht, nadat zij hem naar eigen zeggen “had geweigerd.”

De rechtbank oordeelt aan de hand van het DNA bewijs dat zij niet kan concluderen dat er ook sprake is van verkrachting. Wegens gebrek aan bewijs, is alleen de aanklacht van aanranding aangehouden.

De politie arresteerde Lamjarred, waarna hij zes maanden in de gevangenis verbleef in Parijs. Hij kwam in april 2017 vrij op borgtocht, maar moest wel een enkelband dragen. Koning Mohamed VI van Marokko nam de proceskosten in deze zaak op zich.

In augustus 2018 werd Lamjarred in Saint-Tropez opnieuw gearresteerd, nadat een andere Franse vrouw een aanklacht tegen hem indiende wegens verkrachting. Lamjarred betaalde een borgtocht van 150.000 euro en kwam voorwaardelijk vrij. De officier van Justitie ging in beroep tegen de vrijlating, waarna Lamjarred in september weer terug de gevangenis in moest. In december kwam de zanger weer vrij.

Het is niet de eerste keer dat Saad Lamjarred wegens verkrachting is aangeklaagd. Ook in 2010 is hij aangeklaagd in New York; in 2016 in Parijs; in 2017 in Casablanca en in augustus in Saint-Tropez.

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie