Transavia-vlucht Dubai-Schiphol al dagen vertraagd

26 mrt 2019 | 14:10
MarokkoGids

De vlucht vanuit Dubai naar Schiphol is na drie dagen nog steeds niet vertrokken. Er zitten momenteel 180 passagiers vast op de luchthaven van Dubai.

Het toestel zou afgelopen zondag vertrekken. Er werd echter een mankement geconstateerd aan het hydraulische systeem van Transavia vlucht HV6902. Tijdens de constatering zaten er al passagiers in het vliegtuig.

Het bleek een heel gedoe te zijn om de juiste papieren te verkrijgen en de technici van de luchtvaartmaatschappij Transavia het toestel ter plekke te laten repareren.

Omdat er op korte termijn geen ander toestel beschikbaar was, hadden de passagiers geen andere keus dan te wachten op een oplossing. De passagiers ontvingen uiteindelijk hotelvouchers, zodat zij konden overnachten op het luchthaventerrein.

Na drie dagen is er nog steeds geen oplossing. “Dit is een zeer uitzonderlijke situatie die wij erg betreuren”, aldus Transavia. Een aantal van de passagiers konden de vliegtickets omboeken naar een andere vlucht van Transavia. De rest van de passagiers heeft toestemming van Transavia gekregen om de ticket ergens anders te boeken op kosten van Transavia.

Op social media klagen de passagiers over de communicatie met Transavia. Zo zouden zij te weinig informatie hebben ontvangen van Transavia betreft de vlucht en de situatie. “Normaal gesproken houden wij reizigers altijd op de hoogte middels sms’jes en mailtjes, maar door een bug in het systeem was ook dat tot dinsdagmiddag niet mogelijk,” aldus Transavia.

Het is nog niet bekend wanneer alle passagiers terugkeren naar Schiphol. “Ons streven is op zeer korte termijn alle gedupeerden te helpen zoals zij dat van ons gewend zijn”, aldus Transavia.

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie