Vrouw probeert echtgenoot te vermoorden in slaap

9 mrt 2019 | 13:38
België

De 44-jarige Mieke M. uit Kortrijk wordt verdacht van poging tot moord op haar 61-jarige echtgenoot Edwin Tuyttens. In zijn slaap heeft zij geprobeerd zijn polsen door te snijden. Dit mislukte, waarna zij de hulpdiensten inschakelde.

Eerder, in juli 2012, kreeg de vrouw twee jaar celstraf wegens brandstichting in haar woning. Zij woonde daar samen met haar echtgenoot, met wie zij pas twee maanden was getrouwd. Na een dronken ruzie met haar echtgenoot stichtte zij brand in huis. Vervolgens heeft zij zelf de brandweer ingeschakeld.

Eerder heeft zij ook tweemaal een brand gesticht in de woningen van haar ex-partners in Kortrijk en Zwevegem. Ook dat gebeurde onder invloed van alcohol.

Mieke M. had eerder een drankprobleem, maar heeft zich hiervoor laten behandelen. Na lange tijd nuchter te zijn, kreeg de alcohol in 2012 weer de overhand. Na de brandstichting in 2012 leek ze vastberaden om van haar verslaving af te komen.

Haar echtgenoot bleef haar desondanks steunen. “Ik ben er van overtuigd dat Mieke niet met opzet brand stichtte. Ze sleept een heel moeilijke jeugd met zich mee. Ik blijf haar steunen want ik zie haar té graag. Er wachten ons ongetwijfeld nog mooie momenten samen,” aldus haar echtgenoot Edwin. Intussen hebben zij samen een drie-jarige zoon.

Mieke M. probeert echtgenoot te vermoorden in slaap Edwin Tuyttens Kortrijk bruid brand woning
Een huwelijksfoto van Edwin Tuyttens en Mieke M. © JVK

Deze week probeerde Mieke M. echter de polsen van haar man Edwin door te snijden in zijn slaap, om zich vervolgens van haar eigen leven te beroven. Dit mislukte. Edwin heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten. Mieke M. is aangehouden voor poging tot moord en zit momenteel vast.

© Redactie 2019

Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie